Lijst van geteste gratis AI tools

Notion

Notion AI is een geavanceerde functie binnen het Notion-platform die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om de productiviteit en organisatie te verbeteren. Met technologieën zoals Natural Language Processing (NLP) en Machine Learning (ML) helpt Notion AI gebruikers bij het genereren van content, het automatiseren van taken, en het efficiënt organiseren van informatie Het biedt ook hulpmiddelen voor het schrijven en bewerken van teksten, en is geïntegreerd in het Notion-systeem om een naadloze ervaring te bieden die tijd bespaart en de workflow verbetert

Ideogram

Ideogram, de text-to-image generator versie 1.0, onderscheidt zich door, net als enkele anderen zoals Midjourney, DALL-E en Stable Diffusion, nauwkeurig tekst in afbeeldingen weer te geven; een functie die tot nu toe ontbrak. Ik heb deze nieuwe versie getest en vind het behoorlijk goed. Qua realisme kan Ideogram nog niet tippen aan Midjourney. Echter, DALL-E 3 moet zijn prestaties verbeteren om te kunnen concurreren. Je kunt gemakkelijk werken met beeldverhoudingen en de afbeeldingen hebben geen watermerk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Designer van Microsoft.

Tip: Voor realistische afbeeldingen kun je beter bij Midjourney terecht.

Je krijgt 25 prompts per dag per Google-account. Je kunt met meerdere accounts werken of simpelweg de premium versie nemen.

www.ideogram.ai

Image Creator from Microsoft Designer

Image Creator is een product dat gebruikers helpt AI-afbeeldingen te genereren met DALL·E 3. Met een tekstprompt genereert deze AI een reeks afbeeldingen.

Registreer je voor een nieuw Microsoft-account of log in op je bestaande account. Nieuwe gebruikers krijgen 15 extra generaties voor Image Creator. Je afbeeldingen worden tot 90 dagen bewaard.

https://www.bing.com/images/create

Microsoft Copilot

De gratis versie is ideaal voor basistaken en om kennis te maken met de mogelijkheden van Copilot. Voor meer geavanceerde functies, zoals het integreren met Microsoft 365-apps en het bouwen van je eigen AI-assistent, heb je een betaald abonnement nodig. Je kan hier gratis werken met GPT-4. (betalend in ChatGPT)Deze versie is echter veel beperkter.

Copilot dient ook eerder als zoekmachine, niet als een document creator. Hiervoor dient het notitieblok (zie screenshot) Je kan er wel wat research mee doen, maar als je het enkel hiervoor gebruikt kan je best gewoon perplexity Ai gebruiken. Bekijk zeker het “notitieblok” voor documentcreatie

https://copilot.microsoft.com/

ChatGPT

De gratis versie van ChatGPT biedt gebruikers de mogelijkheid om tekstuele interacties te hebben met een AI-model. Deze vorm van generatieve AI heet ‘text to text’. Hier volgen enkele kenmerken:

  • Gebruikers kunnen vragen stellen, conversaties voeren en antwoorden ontvangen in de klassieke chatbotvorm. Er staan een aantal voorbeeldprompts verderop in dit document.
  • Het model begrijpt en reageert op natuurlijke taal, zonder dat specifieke code nodig is. Het kan teksten samenvatten, voorbereidingen treffen, helpen met ideeën en planning, en creatieve inhoud genereren.

Nadelen: het model is eigenlijk niet zo goed als het betalende model. Bovendien heb je geen toegang wanneer het druk is.

Voordelen: Het enige model dat Custom Instructions aanbiedt, waardoor je specifieker kunt werken en meteen meer context meegeeft.

Perplexity AI

Perplexity AI is zowat de vervanger van Google. een conversational search engine die vragen beantwoordt met behulp van natuurlijke taal en voorspellende tekst. Het gebruikt OpenAI’s GPT-3.5 model om direct antwoorden te geven en de bronnen van de zoekopdracht te tonen, zonder dat een account nodig is. Werkt momenteel nog niet optimaal in het Nederlands. Veel mensen claimen dat Perplexity het potentieel heeft om Google te vervangen. Je kan ook spelen met verschillende modellen in de Playground.

www.perplexity.ai

Suno

Suno AI gebruikt kunstmatige intelligentie om hyperrealistische muziek, spraak en geluidseffecten te produceren. Het platform is ontworpen om audioproductie toegankelijk te maken voor iedereen en biedt realistische stemmen en muziekgeneratie. Suno AI is ideaal voor gebruik in entertainment, onderwijs en marketing.

Suno

Viggle

Viggle AI is een vernieuwend platform voor het maken van geanimeerde video’s met behulp van JST-1 3D-modelleringstechnologie voor realistische animaties. Het biedt gebruiksvriendelijke functies zoals het animeren van beelden via tekst en het restylen van personages, geschikt voor contentmakers. Het platform is gratis beschikbaar in bèta via een Discord-kanaal.

Ik maakte er een video over

REMBG

Rembg is een online tool voor het verwijderen van achtergronden uit afbeeldingen met behulp van AI. Het is snel en nauwkeurig, ideaal voor grafisch ontwerpers en marketeers. Het ondersteunt verschillende bestandsformaten en integreert met beeldbewerkingssoftware.

https://www.remove.bg/

Image upscaler

Image Upscaler is een online service die AI gebruikt om afbeeldingen te vergroten en de kwaliteit te verbeteren. Het platform kan afbeeldingen tot vier keer vergroten zonder kwaliteitsverlies en ondersteunt het verbeteren van de resolutie tot 4K. Ideaal voor het verbeteren van portretten en het herstellen van oude foto’s.

Gemini van google

Gemini is een geavanceerd model van Google  die tekst kan genereren, vertalen, creatieve content kan maken, dialogen kan voeren en informatie kan ophalen. Het is nog

in ontwikkeling, maar kan al veel, zoals het schrijven van verschillende creatieve tekstformaten, het beantwoorden van vragen, het voeren van boeiende gesprekken, het genereren van samenvattingen en het vinden van betrouwbare bronnen.

Gebruik Gemini om je te helpen met taken als het schrijven van teksten, het vertalen van talen, het voeren van gesprekken en het vinden van informatie. Blijf kritisch denken en controleer de informatie die Gemini je aanreikt.

Je kunt meteen exporteren naar Gmail en Google Docs. Dit kan je vaste partner worden als je al je presentaties en documenten maakt met de diensten van Google. De betalende versie zal werken met de Google Suite. Dit zal je +- 20 euro kosten. Op termijn een goedkoper alternatief tegenover Microsoft Copilot.

https://gemini.google.com/app

Heb je een vraag of wil je een offerte?