De beurs en AI | Beursrally met ChatGPT

De video in max 5 zinnen

Deze video verkent het gebruik van een aangepaste ChatGPT voor effectief beleggen in de Beursrally. Het belicht hoe deze AI-gestuurde aanpak leidt tot een portfolio dat traditionele marktindexen overtreft, waarmee het potentieel en de impact van AI in de beleggingswereld wordt aangetoond in dit specifiek geval. Dit is uiteraard maar een sample size van 1

De beurs en AI: mijn ervaring

Inleiding

Ik nam deel aan de Beursrally met een budget van €52.000. Maar dit was geen gewone beleggingservaring. Ik gebruikte een door mijzelf ontwikkelde ChatGPT om de beleggingswereld op zijn kop te zetten. Deze blog neemt je mee op mijn avontuur in de wereld van AI en beleggen. Dit heeft me geen windeiren gelegd. Ik eindigde ruim 10 procent in de top.

Resultatenvergelijking: Koen Mekers vs. Indices (Inclusief ChatGPT Portfolios)

Volledige Rendementen

Index Resultaat (%) Verschil met Koen (%)
Koen Mekers 14.21
ChatGPT Zonder Tesla 14.57 -0.36
ChatGPT Zonder Inmenging 10.96 +3.25
Bel 20 3.88 +10.33
DJIA 8.5 +5.71
NASDAQ 8.5 +5.71
S&P 500 7.5 +6.71

Resultaat van 3 maanden AI op de beurs. Een stijgende grafiek van 14, 21 procent winst

Het opzetten van de strategie

Mijn reis begon met een uitdaging: kan een zelfgebouwde ChatGPT succesvol de beurs navigeren? Met deze vraag in gedachten, ontwikkelde ik een strategie gericht op het maximaliseren van AI-potentieel binnen de regels van Beursrally. Het was een zorgvuldige mix van technische inzichten en marktanalyse.

  • De bouwstenen: Ik integreerde de spelregels van Beursrally en marktkennis in de ChatGPT.
  • AI-aanpak: Mijn doel was om AI te gebruiken om markttrends te identificeren en aandelen te selecteren.

Selectie van aandelen met AI

Dit was het kritieke moment: het gebruik van AI om mijn aandelenportfolio samen te stellen. Met een mengeling van AI-analyse en persoonlijke inzichten, koos ik aandelen die zowel risico als potentieel weerspiegelden.

  • AI vs. Mens: De AI-analyses werden gebalanceerd met mijn eigen inzichten. Dit zorgde voor een dynamisch en responsief portfolio.

Vergelijking met de markt

De resultaten waren indrukwekkend. Mijn AI-gestuurde portfolio overtrof de marktindexen, zoals S&P 500 en NASDAQ. Dit toonde aan dat AI een waardevolle rol kan spelen in beleggingsstrategieën.

  • Resultaten: Met een groei van 14,2% deed mijn portfolio het aanzienlijk beter dan de markt.

Hier zijn nog wat berekeningen.

Ik maakte een analyse van de resultaten. Toch wel opmerkelijke prestaties van een AI-gestuurde beleggingsstrategie. Met een ChatGPT-variant zonder Tesla-aandelen aan de leiding met 14.57%, gevolgd door persoonlijke keuzes van mezelf met een nauwe 14.21% (rauwe resultatne). Interessant is dat zelfs een volledig onbeïnvloede ChatGPT-strategie de marktindices zoals de DIA, NASDAQ en S&P 500, die respectievelijk 8.5%, 8.5% en 7.5% rendement behaalden, overtreft. De Bel 20 sluit de rij met 3.88%, wat de kracht van AI in beleggen onderstreept.


de beurs en ai: screenshot van de resultaten

 

Pas toch maar op

Mijn ervaring met de Beursrally en ChatGPT heeft aangetoond dat de combinatie van AI en menselijke inzichten een krachtige tool kan zijn in de beleggingswereld. Of niet? Het blijft een te kleine ‘sample size’ om te spreken van een echt succes. Ik kan je alvast aanraden om soortgelijke simulatoren uit te testen. Ben je geïnteresseerd in hoe AI jouw beleggingsstrategie kan verbeteren? Bezoek dan Virtual Villains voor persoonlijk advies. Laten we samen de toekomst van beleggen verkennen!