Dit kan je allemaal met de gratis ChatGPT GPT-4 o versie + video

De video in max 5 zinnen

In deze video bespreek ik de nieuwe mogelijkheden van de gratis versie van ChatGPT 4.0. Ik deel mijn kennis en ervaring om je te helpen optimaal gebruik te maken van deze geüpdatete versie met praktische tips en trucs. We behandelen het schrijven van goede prompts, het uploaden van documenten en afbeeldingen, en hoe je de Vision-functie kunt gebruiken voor je dagelijkse taken.

Nieuwe Functies en Mogelijkheden van ChatGPT 4 o

ChatGPT 4.0 biedt een scala aan nieuwe functies die je workflow aanzienlijk kunnen verbeteren. Een van de belangrijkste updates is de mogelijkheid om Word-documenten, PDF’s en afbeeldingen te uploaden en verwerken. Dit opent de deur naar efficiëntere manieren om informatie te analyseren en te gebruiken in je werk of studie.

Daarnaast introduceert de gratis versie nu Custom GPT’s, waarmee je aangepaste versies van ChatGPT kunt maken die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Deze functie is vooral handig voor bedrijven en scholen die op zoek zijn naar maatwerkoplossingen voor hun AI-gebruik.

Tips voor het Schrijven van Goede Prompts

Een goede prompt is essentieel voor het krijgen van de gewenste output van ChatGPT. In de video geef ik een overzicht van de elementen van een effectieve prompt, zoals het hebben van een persona, een duidelijk doel, extra context, en eventuele beperkingen. Ik laat zien hoe je je prompts kunt structureren en optimaliseren om de kwaliteit van de resultaten te verbeteren.

Door het schrijven van duidelijke en goed gestructureerde prompts, kun je de output van ChatGPT aanzienlijk verbeteren, wat leidt tot betere en meer bruikbare antwoorden.

Privacy en Gegevensbeheer, nu ook in de gratis versie van ChatGPT

Privacy is een belangrijk aspect bij het gebruik van AI-tools. In de video leg ik uit hoe je je instellingen kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat je gegevens niet worden gebruikt voor modelverbetering. Door je gegevensbeheer goed in te stellen, kun je ChatGPT veilig en efficiënt gebruiken, zowel voor persoonlijke als professionele doeleinden.

Ik demonstreer ook hoe je ChatGPT kunt personaliseren en optimaliseren voor jouw specifieke behoeften, zodat je altijd de best mogelijke resultaten krijgt zonder concessies te doen aan je privacy.

Documenten en Vision Functie

Een van de meest opwindende nieuwe functies is de mogelijkheid om PDF’s en Word-documenten te uploaden en te verwerken. In de video laat ik zien hoe je documenten kunt samenvatten, contactgegevens kunt extraheren, en vergelijkingen kunt maken met andere documenten. Deze functie is bijzonder nuttig voor studenten, onderzoekers, en professionals die dagelijks met grote hoeveelheden informatie werken.

Met de Vision-functie kun je nu ook afbeeldingen analyseren en instructies geven op basis van screenshots. Dit is ideaal voor taken zoals het versnellen van je workflow in video-editing software of het begrijpen van complexe presentaties tijdens vergaderingen of lessen.

Internet Browsen en Custom GPT’s

De internetbrowsing-functie van ChatGPT stelt je in staat om recente artikelen en informatie op te zoeken. In de video vergelijk ik de zoekresultaten van ChatGPT met die van Perplexity.ai en bespreek ik de voor- en nadelen van beide tools. Deze functie kan bijzonder nuttig zijn voor het verzamelen van up-to-date informatie voor je projecten, presentaties, of lessen.

Daarnaast laat ik je zien hoe je gebruik kunt maken van de GPT-store om aangepaste GPT’s te vinden en te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn een spellingscontrole en tools voor SEO-optimalisatie, die je kunnen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en zichtbaarheid van je werk.

Code Interpreter en Praktische Voorbeelden

De code interpreter van ChatGPT biedt de mogelijkheid om eenvoudig code te schrijven en te testen. In de video geef ik voorbeelden van projecten die ik heb gemaakt, zoals een Flappy Bird game en een omgekeerde Pokédex. Deze functie is bijzonder nuttig voor ontwikkelaars en studenten die willen experimenteren met code en hun programmeervaardigheden willen verbeteren.

Gebruik van ChatGPT voor Dagelijkse Taken

Regelmatig resetten van de chat en het gebruik van custom instructies kan de prestaties van ChatGPT aanzienlijk verbeteren. Ik moedig je aan om de nieuwe functies uit te proberen en je instellingen te personaliseren voor een betere gebruikerservaring. Deze tips zijn niet alleen nuttig voor professionals, maar ook voor studenten en docenten die ChatGPT willen integreren in hun onderwijs en leerprocessen.

Merci om te kijken

Bedankt voor het kijken naar mijn video! Vergeet niet om je te abonneren op mijn kanaal voor meer tutorials en tips over het gebruik van AI-tools zoals ChatGPT. Je support helpt me om meer waardevolle content te maken en mijn kennis te delen met een breder publiek.