Ai spreker op school

AI-opleiding op School

Na twee jaar ervaring in het onderwijs en succesvolle samenwerkingen met Responsible Young Drivers en Drugstories, introduceer ik nu mijn eigen project in het onderwijs. Mijn doel is om leerlingen een boeiend uur AI te bieden op school. Als functioneel analist met een professionele achtergrond in AI en ervaring als jeugdwerker, bied ik een unieke leerervaring aan. Deze vormingen zijn toegankelijk voor leerlingen in de tweede en derde graad.

Zoek je workshops voor de eerste graad? Digistories is dan een topkeuze. Contacteer me voor meer informatie.

DETAILS VAN HET AANBOD

   • Sessies: vanaf 2 sessies van 2 lesuren. in samenspraak zijn sessies van 1 uur mogelijk. Vooral voor arbeidsmarktgerichte studierichtingen.
   • Kosten: basispakket €460 voor 4 in te plannen lesuren (zonder springuren). Extra sessies mogelijk aan €115 per lesuur.
   • Reiskosten: €0.45/km vanuit Sint-Truiden.
   • Max 40 leerlingen per groep: Als we met teveel met 1 tool werken, gaat er vaak veel mis en kunnen sommige leerlingen niet meedoen. Dit is uiteraard jammer.
   • Aangezien ik een kleine onderneming ben hoef ik (nog) geen BTW te vragen.

Keynote Specificaties

  • Type: Keynote/inspiratiesessie met interactieve elementen.
  • Benodigdheden: Een laptop of tablet voor de leerlingen is ideaal.
  • Tools:
   • ChatGPT (OpenAI account vereist)
   • ideogram en Leonardo voor afbeeldingen
   • Suno Ai en Udio om muziek te maken
   • Faceswapping
  • Voorbereiding: Leerlingen dienen  vooraf een nieuw google account te maken
  • Extra: Internettoegang is essentieel voor een Kahoot quiz.

Waarom Koen Mekers Boeken als Ai spreker op school?

 • Voorsprong in Onderwijs: Als Ai spreker op school is het mijn doel om leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt en samenleving van morgen. Ik wil ze ook geruststellen. Heel weinig volwassenen zijn “mee”. Er gaan gigantisch veel opportuniteiten ontstaan.
 • Boeiende en Interactieve Lezing: Vergeet de traditionele, droge lezingen. Mijn aanpak is dynamisch, interactief, en speciaal ontworpen om de aandacht van de leerlingen vast te houden. We werken effectief met AI en hebben een Kahoot om het ijs te breken. Het lesuur gaat zo om zijn.
 • Bewezen Deskundigheid: Met ervaring als IT’er en het poweruser gebruik van ChatGPT breng ik praktische expertise mee die veel andere sprekers missen.
 • Aantrekkelijke Tarieven: Geïnspireerd door mijn werk met ‘Drugstories‘ werk ik met dezelfde tarieven. Ik kan me vrijmaken vanaf 4 lesuren.
Koen mekers

Stuur Koen een bericht of vraag een offerte

Tevreden mensen

Geert M
Geert M
2023-12-05
Koen Mekers van Virtual Villains is een explosief vat vol kennis. Een zeer geanimeerde workshop over Chatgtp waar je niet bij in slaap valt. Luchtig, toch 2 the point en tastbaar voor het publiek. Zeker een aanrader! Koen doe zo verder, sterk bezig!
Sybren De Coster
Sybren De Coster
2023-12-05
Koen van Virtual Villains geeft zeer goede en leuke besprekingen. Zeer duidelijk, met de nodige dosis humor, maar wel to the point. Zeer goede uitleg over ChatGPT. Een goede spreker nodig voor een uitleg over ChatGPT & Dall-E, contacteer hun zeker!
Annelyn Bogaerts
Annelyn Bogaerts
2023-12-04
Koen heeft een lezing gedaan vol passie, overtuiging én vooral iedereen was geboeid door zijn verhaal! Een topper in zijn vak, een echte aanrader!
Tacha's Coaching & Healing
Tacha's Coaching & Healing
2023-11-30
Ik heb een korte presentatie van hem mogen meemaken en deze was top. Boeiend en met humor. Zeer fijn om aanwezig te zijn.
Bart Van Hiel
Bart Van Hiel
2023-11-30
Ons recente BNi-evenement werd verrijkt door de verbluffende presentatie van Koen Mekers - Virtual Villains. Zijn toespraak was een absolute hoogtepunt en een ware bron van inspiratie voor ons allemaal. Met een meeslepende en boeiende aanpak wist Koen de aandacht van het publiek vanaf het begin te grijpen en vast te houden. Zijn diepgaande kennis en passie voor het onderwerp ChatGPT was duidelijk merkbaar en overtuigend.
Annick Griset
Annick Griset
2023-11-30
Koen is een enthousiaste spreker die zijn workshops vult met humor en een goede kennis van het onderwerp waarover hij spreekt, ChatGPT. Hij betrekt ook het publiek, wat je alert houdt en waardoor je echt iets bijleert. Zeker een aanrader.
Anneleen Hayen
Anneleen Hayen
2023-11-30
Koen is een geanimeerd spreker die zijn kennis graag deelt met anderen. Laatst volgende ik een workshop waarin hij ons een basiskennis meegaf mbt ChatGPT. Aan de hand van voorbeelden geeft hij mee wat er mogelijk is. Hij betrekt zijn publiek, wat de topic ook tastbaarder maakt. Zeker een aanrader.
Gerit Jans
Gerit Jans
2023-09-03
Wegens het missen van de tutorial die via link werd doorgestuurd ging het wat te snel voor mij. Was mijn eigen fout, maar hierdoor voelde ik me wat verloren. Collega's die op voorhand wel het filmpje hadden gekeken konden wel mee.
Timo Huyskens
Timo Huyskens
2023-07-15
Fantastische uitzetting over de basis van AI & ChatGPT toepassingen. Leerrijk, interessant en vooral goed begrijpbaar voor iedereen. Alle Vlaamse bedrijven zouden deze workshop moeten volgen voor hun medewerkers. Topsessie.
Ai school spreker

Doelgroep en Inhoud 

De Ai vormingssessies zijn op maat gemaakt voor leerlingen van de tweede en de derde graad, die de ambitie hebben om hun leerlingen niet alleen kennis bij te brengen, maar hen ook kritisch en innovatief te laten denken over de technologie van de toekomst.

 1. Kennis van Generatieve AI: Ik bied als Ai school spreker een uitgebreid overzicht van verschillende soorten AI, met nadruk op de impact die deze technologieën kunnen hebben op diverse industrieën en onze dagelijkse levens.
 2. Interactieve Ervaring: Leerlingen zullen direct betrokken worden bij de vorming door middel van interactieve demonstraties en workshops, waarbij ze zelf de kracht van AI aan het werk zien. Ik gebruik ChatGPT, Copilot en Bing image creator. Ik leuk de presentatie verder op met een Interactieve Kahoot
 • Praktische Case Studies: Ik illustreer hoe generatieve AI het onderwijslandschap al aan het hervormen is, met concrete voorbeelden en real-world case studies die laten zien wat er mogelijk is.
 • AI in het Curriculum: Tot slot deel ik strategieën voor het integreren van AI in het onderwijs, zodat leerlingen niet alleen leren over AI, maar ook hoe ze deze technologie kunnen toepassen in hun leerproces en toekomstige carrières.

Waarom AI-Opleidingen in het Onderwijs

In een wereld waar kunstmatige intelligentie (AI) een steeds grotere rol speelt in ons dagelijks leven, is het essentieel dat onderwijsinstellingen deze technologie integreren in hun curricula. AI-opleidingen op scholen zijn niet alleen noodzakelijk om studenten voor te bereiden op een toekomst waarin AI alomtegenwoordig zal zijn, maar ook om hen de kritische vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om ethische, sociale en technische uitdagingen aan te gaan.

Voorbereiding op de  Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt evolueert snel door de invloed van AI. Banen veranderen, en sommige functies verdwijnen terwijl nieuwe ontstaan. Door AI-opleidingen aan te bieden, kunnen scholen studenten voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om te innoveren en te excelleren in een AI-gedreven economie.

Kritisch Denken en Probleemoplossing

AI-opleidingen stimuleren kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Studenten leren niet alleen hoe AI-technologieën werken, maar ook hoe ze deze kunnen toepassen om complexe problemen op te lossen. Dit bevordert een dieper begrip van de materie en de impact ervan op de wereld.

hallo ik ben koen