Zo kan je YouTube video’s samenvatten met ChatGPT

De video in max 5 zinnen

Ben je op zoek naar een manier om snel en gemakkelijk YouTube-video’s samen te vatten? Of wil je deze samenvattingen direct op je website plaatsen? Dan ben je hier op de juiste plek! Bij Virtual Villains leggen we je stap voor stap uit hoe je met ChatGPT je video’s kunt samenvatten.

Waarom YouTube video’s samenvatten met ChatGPT belangrijk kan zijn.

Video’s zijn een geweldige manier om informatie te delen, maar niet iedereen heeft de tijd om hele video’s te bekijken. Door video’s samen te vatten, kun je:

 • De essentie van de content snel doorgeven
 • Bezoekers langer op je website houden
 • De SEO van je website verbeteren

Andere voordelen van video samenvattingen

Het samenvoegen van video’s heeft veel voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom het handig kan zijn:

 • Gemak voor de kijkers: Niet iedereen heeft de tijd of de mogelijkheid om lange video’s te bekijken. Een samenvatting biedt een snelle manier om de belangrijkste punten te begrijpen.
 • Ondersteuning bij leren: Samenvattingen kunnen helpen bij het studeren of het snel herzien van belangrijke informatie.
 • Efficiëntie voor content creators: Als je regelmatig video’s maakt, kunnen samenvattingen je helpen om de kernpunten van je content te benadrukken en je publiek beter te bedienen.
 • Betere toegankelijkheid: Mensen met gehoorproblemen of die de taal niet volledig beheersen, kunnen profiteren van geschreven samenvattingen.
 • Makkelijker delen op sociale media: Korte samenvattingen zijn ideaal voor posts op sociale media, waardoor je video’s een groter bereik kunnen krijgen.

Stap-voor-stap gids: Zo gebruik je VoxscriptGPT voor video samenvattingen

Stap 1: Kies de juiste tool

Om YouTube-video’s samen te vatten, gebruik je VoxscriptGPT. Deze tool is eenvoudig te gebruiken en geeft je snel de informatie die je nodig hebt.

Ga naar de YouTube-video die je wilt samenvatten en kopieer de URL.

Stap 3: Open VoxscriptGPT

Bezoek de Explore GPT-website en zoek naar “Voxscript”. Zorg ervoor dat je de versie kiest met meer dan 200k gesprekken voor de beste resultaten.

Stap 4: Voeg Voxscript toe aan je zijbalk

Klik op de dropdown-pijl en selecteer “keep in sidebar” om de tool altijd bij de hand te hebben.

Plak de gekopieerde YouTube-link in de tool en geef de instructie om de video samen te vatten. Binnen enkele seconden heb je een gedetailleerde samenvatting die je direct kunt gebruiken op je website.

Voorbeelden van gebruik

Bij Virtual Villains gebruiken we deze techniek om onze blogposts en website-inhoud te verrijken. Het helpt ons om de kern van onze video’s snel over te brengen, wat zowel ons als onze bezoekers tijd bespaart.

De voordelen van het gebruik van VoxscriptGPT

 • Tijdsbesparing: Geen uren meer besteden aan het handmatig samenvatten van video’s.
 • Betere SEO: Video-inhoud wordt beter geïndexeerd door zoekmachines wanneer er een tekstuele samenvatting bij staat.
 • Toegankelijkheid: Maak video-inhoud toegankelijk voor mensen die liever lezen dan kijken.

Kom in contact

Wil je meer leren over hoe je AI-tools kunt inzetten voor jouw bedrijf of school? Of heb je specifieke vragen over het samenvatten van video’s met ChatGPT? Contacteer Virtual Villains voor persoonlijk advies en begeleiding. Samen kunnen we jouw efficiëntie en productiviteit verhogen met behulp van de nieuwste AI-technologieën.

Bezoek onze blog voor meer interessante artikelen en tutorials over AI en ChatGPT.